Electronic Noiserock

MCB

MCB est un conte de deux villages et un tas de genres. Les membres du groupe, Lars Senders et Jan D’Hooghe, vivent des deux côtés de la frontière belgo-néerlandaise, divisés par De Clingse Bossen (la forêt de Clinge). Ce franchissement des frontières semble être le thème général pour décrire la musique de ce duo.

Ce n’est pas facile de fixer le groupe. Ils jouents du noise rock, des soundscapes et ajoutent de l'électronique étrange au mix, puis le mélangent en quelque chose de complètement surréaliste, mais étonnamment facile pour les oreilles. Des vibrations instrumentales de Mike Patton aux structures de type Mogwai, associées à un côté ludique semblable à De Portables, en passant par une forte impulsion Kraut de Kosmische Musik.

Le groupe évoque un perle d'un premier album aux multiples facettes qui est un vrai régal pour les fans de la musique aventureuse et est sorti en mai 2017 en collaboration avec Consouling Agency, en 2019 leur cassette "Splitt" est sortie sur Zesde Kolonne Records dans le cadre du coffret "35 ans Zesde Kolonne Records", un deuxième album est prévu pour l'automne.

Information

Members

Jan D'Hooghe: batterie, percussion melodique, synthés analogue & modulaire , séquenceur, batterie électronique (Orgasmaddix, Implant, Anne Clark, Vive La Fête)
Lars Senders: guitare, bariton guitare, synthés analogue (musicien invité Broeder Dieleman, Deadman Orchestra)
Youri Van Uffelen: producer (Deadman Orchestra, Oktaver Studio)

Links

www.facebook.com/pg/muziekverenigingdeclingsebossen/
muziekverenigingdeclingsebossen.bandcamp.com

Downloads
Rider on request

Upcoming Gigs

No upcoming concerts

Past Gigs

No past concerts

 

Show all past concerts...

Sound

Video

Quotes

VPRO 3voor12

"Als het muzikaal gaat wringen en wrijven, dan wordt het echt boeiend."

Metro Magazine

"Ze klinken als het weerbarstige lief van Madensuyu, zijn dol op experiment en bestempelen zichzelf als een vereniging, maar zijn slechts een duo."

Red Bull Belgium, Vinyl Frontier

"Dat deze band zijn mannetje staat zowel op plaat als op een podium is zo klaar als een klontje."

Gonzo Circus

"Het siert het duo met de gekke groepsnaam die doet denken aan een fanfare, dat ze het allemaal niet te serieus nemen. Ook, en in de eerste plaats, zichzelf niet. Dat houdt het duo echter niet tegen om een stevig gesmaakte instrumentale set neer te zetten, die elektronica met postrock vermengt. Net dat beetje anders, ook omdat ze elk cliché vermijden, zorgt voor een uitstekend concert. De plaat was al een uitschieter, live bewijst M.C.B. dat ze heel wat in hun mars hebben."

Luminous Dash

"Wij waren al overtuigd bij n van de eerste live optredens van M.C.B., hun debuut met zn prachtige dynamiek en uitgekiende sound is alvast een persoonlijke topfavoriet van dit jaar."

De Ongeletterde Wanhoop

"Meer nog dan een opsomming van opwindende en verrassende muziekstijlen loont het de plaat grondig te beluisteren. Duidelijk is alvast dat het duo zich bevrijdt van allerlei muzikale grenzen, niet zozeer om totale vrijheid te bereiken maar om schoonheid te laten bloeien op het allegaartje dat de muziekgeschiedenis van de laatste eeuw vormt."

Enola.be

"Het duo, dat klinkt alsof er minstens drie keer dat aantal muzikanten op het podium staat, brengt heel kort door de bocht een mix v.d. dynamiek van postrock en de nadruk op ritme uit mathrock. Wees dus niet verbaasd als ze de occasionele stonerriff doorheen hun rare gitaargeluid en elektronische bliepjes jagen. De humor van hun titels trekt zich door in hun muziek, zonder die daarmee belachelijk te maken. Om in de gaten te houden."

Gonzo Circus

"Het duo kiest voor een mengeling van wat weirde elektronica, die echter alleen maar dient ter versiering van de heerlijke postrock die we te horen krijgen. ‘What Would Warren Say’. Het is misschien wel het beste nummer van de plaat, waarop echter geen enkel zwak moment te ontdekken valt. Zeer mooi album, ondanks de verwarrende groepsnaam."

 

Discography

 

Pictures


When available, mention the photographer when using these pictures!