Bluesy Soul, Americana, Roots

Eli Goffa

Eli Goffa, uit het Land Van Waas en opgegroeid met pa's lp collectie uit sixties en seventies, dat hoor je aan zijn breekbare maar met momenten ook krachtige nummers die al eens naar CSN&Y, José Gonzalez, Blind Faith of Ray Lamontagne lonken.

Inspiratie haalt hij daarvoor uit zijn eigen leven, maar ook van de mensen rondom hem. Een ontmoeting, een afscheid, een droom of iets tussen realiteit en fictie, ... alles is voer voor Eli's songs. Zolang zijn innerlijke geest maar stof krijgt om zich te manifesteren voor een publiek dat vaak aan de grond wordt genageld door de doorleefde klanken die hij brengt.

Als duo heeft hij voorprogramma's verzorgd voor Bent Van Looy, Hooverphonic en Frances in o.a. AB, Roma en Handelsbeurs en was hij in 2017 regelmatig te zien op festivals met zijn full band.

Het Depot in Leuven benoemde hem onlangs tot Artist in Residence. Radio 1 dropte op zijn beurt dan weer de laatste singel "When all hell breaks loose" prompt in hun playlist terwijl zijn eerste singel “How ‘bout a little love” al eens 11 weken lang de playlist van Radio 2 trotseerde.

Nu komt zijn eerste album uit waar hij samen met producer David Poltrock en hoogheden zoals Greg Gordon (USA), Monique Harcum en Ward Neirynck aan heeft gewerkt. Het nieuwe album "Written in the stars" zal zowel online als op vinyl verkijgbaar zijn.

Information

Members

Elie De Prijcker: gitaar, zang
Niki De Prijcker: acoustische gitaar, backing vocals
Steven Desmedt: gitaar
Jesse Baart: bas
Benjamin Jacobs: keys
Michaël Degreef: drums

Links

www.eligoffa.com
vi.be/eligoffa
www.facebook.com/eligoffa
www.instagram.com/eligoffa
twitter.com/EliGoffa
www.youtube.com/channel/UCMJpXjHZNob-k0gEILA0NYg
open.spotify.com/artist/15x8hVfDc7StFbIcqpZXBM
itunes.apple.com/us/artist/eli-goffa/id1124754520

Downloads
Rider on request

Past Gigs

04 Dec 2017, 12:00
Vinyl Showcase, Het Depot, Leuven

03 Dec 2017, 10:30
PoŽzie op Zondagmorgend, Bibliotheek, Sint-Niklaas

23 Nov 2017
Congres ACV, Kursaal, Oostende

03 Nov 2017
TLC Sessions, Bemmel

11 Oct 2017, 21:00
Open Mic, Het Depot, Leuven

11 Oct 2017
Gelukshormoon, Stadsschouwburg, Sint-Niklaas

10 Oct 2017
Gelukshormoon, Stadsschouwburg, Sint-Niklaas

23 Sep 2017
Support Barnil Brothers, Klein Mercelis Theater, Elsene

22 Sep 2017
De Loge, Gent

21 Sep 2017
Boekvoorstelling, Gent

 

Show all past concerts...

Video

Quotes

Review "Written In The Stars"
Rootstime.be

"Met akoestische gitaar begeleidt songschrijver Eli zijn sobere songs, die soms traag beginnen maar zich dan krachtig ontwikkelen als aangestoken door een toornig vuur. Eli heeft een wendbare stem die heel hoog kan gaan maar ook melodieus kan aanhaken en raken. De Elpee is bovendien uitgegeven in mooi artwork, zodat je je nog maar eens realiseert dat een simpele draaitafel met boxen als geluidsdrager nog het best de songs van een authentiek en integer muzikant kan dienen."

Marcie
Rootstime.be

"Zowat alle stemmingen en emoties kwamen erin aan bod, van melancholie, tristesse en aanklacht tot speelse en funky mood. De voorstelling werd in alle opzichten een aansporing om deze 'Written In The Stars' zo vlug mogelijk op de draaitafel te gaan leggen en deze verwachtingsvol, song na song, te beluisteren als voedsel voor de geest en balsem voor de ziel, zeker in deze natte herfstdagen."

Steffy Merlevede
Radio 2

"Dit klinkt wel héél Americana, maar het komt van bij ons. Het gaat over Eli Goffa, voorprogramma van Hooverphonic en Bent Van Looy, maar iets zegt mij dat hij niet zo heel lang gewoon voorprogramma zal zijn."

Stijn Dierinckx
Luminous Dash

"Waar ik normaal meteen een biertje zou gaan halen raak ik nu niet van mijn stoel. De mix van soul en americana ala Paul Simon en de Bob Dylans van deze wereld laat op iedereen een diepe indruk na."

Bent Van Looy
Musician

"Eli is niet alleen een Voice, hij is vooral een muzikant, en wat voor één!"

StuBru
De Nieuwe Lichting

"Een eenzame gitaar met een flageoletje hier en daar, dat kunnen we wel smaken. De zacht gedubbelde stem van Eli past perfect bij deze donkere novemberdagen. De track bouwt langzaam op met eerlijke drums en een flapperend orgeltje tot die ene oerschreeuw ons wakker schudt: Staaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyyyyyy with us Eli!"

Pictures


When available, mention the photographer when using these pictures!