Electronic Noiserock

MCB

MCB is a tale of two villages, and a hell of a lot of genres. Band members Lars Senders and Jan D’Hooghe live on both sides of the Belgian-Dutch border, divided by De Clingse Bossen (the Clingse Forest). This crossing of borders seems like the general theme when describing the music of this duo.

It’s not easy to pin the band down. They bring noise rock, soundscapes and weird electronica to the mix, and blend it into something utterly surreal, but surprisingly easy on the ears. From instrumental Mike Patton-esque vibes, to Mogwai-like structures, paired with a playfulness akin to De Portables, over a strong Kraut-pulse of Kosmische Musik.

The band conjures up a multifaceted gem of a debut album that is a real treat for fans of adventurous music and was released in may 2017 in collaboration with Consouling Agency, in 2019 their "Splitt" cassette was released on Zesde Kolonne Records as part of the box "35 years Zesde Kolonne Records", the second album will be released on 09/09/2023.

Information

Members

Jan D'Hooghe: drums, melodic percussion, analogue & modular synths, sequencer, elektronic drums (Orgasmaddix, Implant, Anne Clark, Vive La Fête)
Lars Senders: guitar, bariton guitar, analogue synths (guest musician Broeder Dieleman, Deadman Orchestra)

Links

www.facebook.com/pg/muziekverenigingdeclingsebossen/
muziekverenigingdeclingsebossen.bandcamp.com

Downloads
Rider on request

Upcoming Gigs

No upcoming concerts

Sound

Video

Quotes

VPRO 3voor12

"Als het muzikaal gaat wringen en wrijven, dan wordt het echt boeiend."

Metro Magazine

"Ze klinken als het weerbarstige lief van Madensuyu, zijn dol op experiment en bestempelen zichzelf als een vereniging, maar zijn slechts een duo."

Red Bull Belgium, Vinyl Frontier

"Dat deze band zijn mannetje staat zowel op plaat als op een podium is zo klaar als een klontje."

Gonzo Circus

"Het siert het duo met de gekke groepsnaam die doet denken aan een fanfare, dat ze het allemaal niet te serieus nemen. Ook, en in de eerste plaats, zichzelf niet. Dat houdt het duo echter niet tegen om een stevig gesmaakte instrumentale set neer te zetten, die elektronica met postrock vermengt. Net dat beetje anders, ook omdat ze elk cliché vermijden, zorgt voor een uitstekend concert. De plaat was al een uitschieter, live bewijst M.C.B. dat ze heel wat in hun mars hebben."

Luminous Dash

"Wij waren al overtuigd bij één van de eerste live optredens van M.C.B., hun debuut met z'n prachtige dynamiek en uitgekiende sound is alvast een persoonlijke topfavoriet van dit jaar."

De Ongeletterde Wanhoop

"Meer nog dan een opsomming van opwindende en verrassende muziekstijlen loont het de plaat grondig te beluisteren. Duidelijk is alvast dat het duo zich bevrijdt van allerlei muzikale grenzen, niet zozeer om totale vrijheid te bereiken maar om schoonheid te laten bloeien op het allegaartje dat de muziekgeschiedenis van de laatste eeuw vormt."

Enola.be

"Het duo, dat klinkt alsof er minstens drie keer dat aantal muzikanten op het podium staat, brengt heel kort door de bocht een mix v.d. dynamiek van postrock en de nadruk op ritme uit mathrock. Wees dus niet verbaasd als ze de occasionele stonerriff doorheen hun rare gitaargeluid en elektronische bliepjes jagen. De humor van hun titels trekt zich door in hun muziek, zonder die daarmee belachelijk te maken. Om in de gaten te houden."

Gonzo Circus

"Het duo kiest voor een mengeling van wat weirde elektronica, die echter alleen maar dient ter versiering van de heerlijke postrock die we te horen krijgen. ‘What Would Warren Say’. Het is misschien wel het beste nummer van de plaat, waarop echter geen enkel zwak moment te ontdekken valt. Zeer mooi album, ondanks de verwarrende groepsnaam."

 

Discography

 

Pictures


When available, mention the photographer when using these pictures!