Johnny Cash Tribute Band

Def Americans

Meer dan 50 jaar na de eerste hits van Johnny Cash weten deze Eindhovenaren de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. De songs die Johnny Cash zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden opnieuw leven ingeblazen door de Def Americans.

De band weet schakelt moeiteloos tussen de rebellie van de Folsom Prison en San Quentin albums, Sun Recordings rockabilly krakers en het vuur en de broosheid uit de comeback albums uit de American Recordings reeks. Ook de showmanship van the Man in Black is terug te vinden op het podium bij deze Eindhovenaren.

Het moment dat de grote liefde in Johnny’s leven, June Carter Cash, zich op het podium voegde was altijd heel bijzonder. En zo is het ook bij een Def Americans show, wanneer Kim “Carter” zich bij het gezelschap voegt gaat het broeien voor en op het podium, samen met de zaal wordt de show haast in hogere sferen bezegeld met de beste June en Johnny songs.

Overtuigende shows op festivals als Paaspop, Moulin Blues, Solar, Speedfest, Dauwpop en Festyland.
Club shows in onder andere Paradiso Amsterdam, Effenaar Eindhoven, Paard van Troje Den Haag, 013 Tilburg en W2 Den Bosch.

Information

Members

Elco Weitering: zang, gitaar
Kim Wolterink: zang
Willem Winkelmolen: gitaar
Berry Kok: bas
Thijs Vonk: drums
Arno Landsbergen: piano

Links

www.defamericans.nl
www.facebook.com/defamericansjohnnycashtribute
twitter.com/defamericans
soundcloud.com/def-americans
www.youtube.com/user/defamericans

Downloads
Bio NL
Bio FR
Bio EN
Rider on request

Upcoming Gigs

No upcoming concerts

Past Gigs

03 Mar 2018
Curieus, GC Kadans, Wuustwezel

12 Feb 2016
't Hoekske, Gierle

17 Dec 2015
Theatercafe Leetvermaak, Ieper

10 Oct 2015
Minirock, Gits

16 Aug 2015
Viva Lola, Sint-Niklaas

27 Jun 2015
Bierfeesten, CC De Woeker, Oudenaarde

24 May 2015
Hamawe Roots Festival, √Čthe

23 May 2015
La Truite d'Argent, Houffalize

16 May 2015
Boom Chicka Boom - Theater Speelhuis, Helmond, Netherlands

09 May 2015
Boom Chicka Boom - Parkstad Theater, Heerlen, Netherlands

 

Show all past concerts...

Sound


Video

Quotes

Maurice Tonies
Rockportaal, concert Paaspop

"De Cash-coverband was al vaker te zien in Schijndel en ook vandaag laten ze horen waarom ze al zo vaak op het programma hebben gestaan. Het blijft geweldig om de groep uit Eindhoven aan het werk te zien. Als je even je ogen dichtdoet lijkt het soms of The Man In Black aanwezig is."

Tivoli
Utrecht

"De Eindhovense Johnny Cash-tributeband Def Americans is zo goed dat ze eigenlijk zelf een tributeband verdienen. Bij elk optreden weten ze exact de feeling te raken die Johnny Cash in zijn nummers stopte."

Dick Laning
de Stentor, review The sound of Johnny Cash

"Dit is geen na-aperij maar een eerbetoon. Het is als het ware de hartslag van de ster zelf die je hoort. Dat is zeker niet alleen te danken aan het geluid van Weitering, want zijn band Def Americans heeft precies de juiste cadans te pakken. De liedjes van The Man in Black zijn van een verbluffende eenvoud en vragen muzikanten die helemaal in dienst van de zanger spelen. Dat doen ze, met een hoofdrol voor gitarist Willem Winkelmolen."

Tamara Scholten
Maxazine, concert Zwarte Cross

"voor in de tent wordt luidkeels meegezongen met de Cash tribute en als je als toeschouwer de ogen sluit, is het even net of Cash zelf op het podium staat. Briljant goede tribute band, die eigenlijk als originele band zou gezien moeten worden."

Tamara Scholten
Maxazine, concert Paradiso, Amsterdam

"De band begint met een hele mooie, emotionele versie van Hurt, waarbij het – wederom- als je je ogen sluit, lijkt alsof Cash zelf op het podium sta, at. Dat, samen met het optreden van Douwe Bob waren toch wel de meest bijzondere momenten van deze avond."

Suzanne Boer
Rockportaal, concert Paradiso, Amsterdam

"De zanger heeft inderdaad het lage baritontimbre waarmee hij bijvoorbeeld met gemak de song Hurt kan zingen."

Alwin Sinnema
3voor12 vpro, concert Tommy Cash & Def Americans

"Toch komt het de avond ten goede dat hij bijgestaan wordt door Def Americans, een Cash-tributeband uit Eindhoven. De strakke solo's, het sterke drumspel en de zang zijn vaak niet van de echte Johnny Cash te onderscheiden."

LiveXS
concert Tommy Cash & Def Americans

"Elco Weitering, zanger van de Def Americans zingt HURT op een beangstigend lijkende versie van Johnny Cash."

Harry de Jong
Heerenveense Courant, concert Posthuis

"Na hun optreden in het Heerenveense Posthuis zaterdagavond mag er geen onduidelijkheid meer over bestaan: de Def Americans is een van de beste Johnny Cash tribute bands die er op dit moment rondloopt."

Ewout
Zoemt!, concert Patronaat

"Zanger Elco heeft nagenoeg hetzelfde timbre en bereik van Cash himself en een fantastische podiumpresence. Een aanwezigheid die in de schaduw wordt gezet door Kim aka June Carter. Ze nemen de muziek heel serieus, maar zichzelf beduidend minder."

The Leon King
Rokobama, tributenight Luxor Live

"Natuurlijk passeerden 'Ring Of Fire' en 'A Boy Called Sue' de revue. En het bloedmooie duet 'Jackson'. Ja, dat deden ze goed. De klik tussen zanger en zangeres was werkelijk daar. Er was zowaar ook ruimte voor wat liedjes van anderen, zoals een Bob Dylan en Kriss Kristofferson. Fijn dat ook 'Deliah' van het eerste American Recordings-album gespeeld werd. En gewoon zoals het hoort: sober met alleen begeleiding van een akoestische gitaar. Goeie tekst! Goeie band. Fijne tribute-avond."

Harry de Jong
concert de Nieuwe Kolk

"50 jaar muziek geschiedenis in een optreden van dik anderhalf uur zonder pauze. Als je de ogen even sluit in de gezellig en in ongedwongen sfeer omgetoverde Rabo zaal van De Nieuwe Kolk ga je vermoeden dat “Cash” zelf op het podium staat met zijn band The Tennessee Three. Geen zanger en band weten de karakteristieke sound van wijlen Johnny Cash zo authentiek neer te zetten als deze Eindhovenaren en als je de zanger Elco goed bekijkt heeft hij niet alleen het stemgeluid maar ook uiterlijk veel weg van Johnny Cash."

Victor van Zutven
3voor12 vpro, concert Mezz Breda

"De zanger en gitarist Elco Weitering, de frontman van Def Americans wist het publiek aan zich te binden en ze even in de illusie te laten als of ze bij een echt concert van Johnny Cash waren. De stem en zijn bewegingen komen dicht in de buurt van de meester zelf. Maar niet op een playbackshow-achtige manier. Nee, dit komt recht uit het hart. En de bandleden, met op de plukbas Berry Kok, op drums Thijs Vonk en Willem Winkelmolen op gitaar, voelen allemaal het zelfde voor Johnny Cash. Dat zie je, dat hoor je en dat voel je tijdens hun optreden."

Maurice Tonies
Rockportaal, concert Paaspop

"Deze groep uit Eindhoven zijn de ware vertolkers van “The Man In Black”. Onder de noemer “House of Cash” laten ze een anderhalf uur de Theatertent op zijn kop staan. Hun speeltijd gaat als een sneltrein voorbij en voordat we het doorhebben zit de show er op. Wat was het meer mooi om de Nederlandse “Johnny” en zijn “June” aan het werk te zien. Het publiek heeft kunnen smullen en zong graag een nootje mee of was even stil om kippenvel te krijgen van hun uitvoering van “Hurt”."

 

Pictures


When available, mention the photographer when using these pictures!

Gig Posters