Singer/Song, Americana, Bluesy Soul

Band Of Eli

Gezegend met een stem en gitaarwerk die de duivel zou kunnen bekeren haalt de Wase frontman Elie De Prijcker met zijn band in no time de publieksprijs Jonge Wolven binnen, wordt uitgeroepen tot vibe van de week op Radio 1, brengt een live showcase van maar liefst drie kwartier op RTBF's Classic21 en staat op talloze podia waaronder dat van de Gentse Feesten (Sint-Jacobs), Fonnefeesten, Crammerock, Puurs Live, etc.

Bijgestaan door de vaste crew van Sint-Niklaas - en tevens ruggengraat van Elie's voortreffelijke songs - brengt De Prijcker telkens weer een show waarin humor en (h)eerlijke pretentieloze muziek de hoofdrol spelen. Elegante puurheid, maar met een rauw kantje dat je zonder genade een bloedneus mept.

Band Of Eli brengt als vanouds een gevarieerde en dynamische set met zowel akoestische als stevigere nummers. Het viertal vormt de basis van de band en kan voor de gelegenheid aangepast worden qua bezetting. Zo kan men opteren voor de onderstaande formats, van een stevig powerquartet tot intiemere huiskamerconcerten, een repertoire als duo of een fantastische theatershow met bluesy vibes en warme soul. De organisator kan zelf beslissen welke bezetting best past bij diens evenement.

Information

Members

Elie De Prijcker: zang, gitaar
Niki De Prijcker: gitaar, contrabas
Jesse Baart: bas
Steph Van Uytvanck: harmonica
Maarten Lootens: keys
Joris De Bock: drums

Links

www.facebook.com/bandofeli
www.facebook.com/eliedeprijcker
beta.vi.be/bandofeli

Downloads
Rider on request

Upcoming Gigs

No upcoming concerts

Video

Discography

Quotes

Trefpunt
Gentse Feesten 2014

"Elegante puurheid, maar met een rauw kantje dat je zonder genade een bloedneus mept, dat is Band of Eli. Hun (psychedelische) bluesrock ademt vrijheid en passie en trekt zonder gène aan de mouwen van pakweg Neil Young of Fleetwood Mac. Toch met een bijzonder eigen karakter. Frontman Elie De Prijcker is naast voortreffelijk songschrijver wellicht ook nog één van de beste gitaristen van de jonge lichting. Steven Hebb (bas) en Joris De Bock (drums) houden het ritmisch canvas bijzonder strak gespannen. Virtuoos, maar zonder pretentie."

Bent Van Looy
about Elie, zangwedstrijd 2014

"Wat je vertelt is extreem geloofwaardig. Hoe jij je stem bedient is met het grootste gemak ter wereld, hoe je gitaar speelt, alsof het er zomaar bijkomt, ik hoor iemand die muziek in en uit ademt.”

Axelle Red
about Elie, zangwedstrijd 2014

"Een aparte stem en het feit dat jij je dat zo eigen maakt getuigt van een grote persoonlijkheid. Ik heb iets heel apart gehoord in jou.”

Marcie
about Sunrise, Rootstime

"Het debuutalbum van ‘Band Of Eli’ werd in de maanden januari en mei 2012 opgenomen, zodat een bespreking van hun album twee jaar later enigszins achterhaald kan overkomen. Maar tijdens hun openingsconcert op het Pjeireblues festival, recentelijk in Vilvoorde, liet het trio een dermate krachtige indruk na dat je wel op zoek moest gaan naar hun album, zoals vertraagde reizigers die te laat de roep van de profeet Eli hebben opgepikt maar hem desalniettemin willen volgen.Van Eliah is bekend dat hij bij gevaar voor blikseminslag wordt aangeroepen. En effectief wanneer de band zich energiek lanceert zorgt dat voor onweerachtige toestanden. Reeds vanaf hun opstarting twee jaar geleden bij het Lawijtstrijd concours had je kunnen vermoeden dat deze band iets bijzonders had."

Johan Meurisse
about Jonge Wolven 2013, Musiczine

"De podiumprijs dit jaar gaat naar Band Of Eli uit Sint-Niklaas. De groep rond zanger-gitarist Elie De Prijcker overtuigde met een grandiose blues-rock set. Elie is naast zeer straffe guitarist ook een podiumbeest die de clichés niet schuwde en de Spiegeltent toonde hoe je in een half uur de hele meute kan inpakken… Met Steven Hebb op bas en Joris de Bock op drums heeft Band of Eli ook nog één van de sterkste ritmesecties van het concours in haar rangen.”

Jury
Lawijtstrijd 2012

"Frontman Elie De Prijcker overtuigde met strak gepolijste seventies-rock. Ondersteund door een goed geoliede ritmesectie legde hij een verbluffend technisch perfectionisme aan de dag. Zowel op gitaar als vocaal trakteerde hij het publiek op een paar zeer fraaie en bijzonder relevante hoogstandjes."

Marcie
about Eli Dressed, Rootstime

"Zanger/gitarist Elie De Prijcker uit Sint-Niklaas en zijn muziekvrienden, bassist Steven Hebb en drummer Joris De Bock zijn nog jong, maar hebben niettemin een maturiteit die verrassend overkomt als je hun driftige sound, genre Rory Gallagher, Fleetwood Mack en zelfs Deep Purple in hun zelfgeschreven songs beluistert. Daarnaast is er ook hun project ‘ELI DRESSED’ met akoestische songs waarop wapenbroeders als pianist Maarten Lootens, Steph Van Uytvanck met mondharmonica en Niki De Prijcker meespelen, deze laatste met gitaar en contrabas. Daarop het soulvol gezongen ‘Irene’, het hunkerende en gevoelvolle ‘In My Arms Tonight’ en de traditional ‘Saint-James Infirmary Blues’ in een erg persoonlijke versie, wat niet gemakkelijk is bij dergelijke tijdloze klassieker. Ook het expressief gezongen ‘These Are The Days’ met prachtige pianobegeleiding van Maarten beroert en kruipt onder de huid."

Marcie
about Sunrise, Rootstime

"Elie De Prijcker ontpopt zich zowel in de bluesrockende als in de gevoelige nummers als een uitstekende gitarist zodat het jazzy ‘Emma’s Room’ en het bluesy ‘Moonshine In The Night’ een andere kant van de gitarist laten zien. Steeds prettig om vast te stellen dat een jong trio op een geïnspireerde wijze aansluiting vindt bij de oude bluesrockende garde maar met inbreng van een gans eigen sound!"

'vibe' van de week
Radio1

“Wat je hoort is een jong trio dat goed ingespeeld is op elkaar, soms gaan ze ruw tekeer, soms heel zacht, maar altijd goed gedoseerd... met een extra pluim voor de doorleefde stem van Elie. Het is duidelijk dat deze muzikanten, grootheden als John Lee Hooker en Jimmy Hendrix al met de paplepel ingegeven werden.”

Pictures


When available, mention the photographer when using these pictures!