Britrock

Black Jaguar Club

Black Jaguar Club is een energieke live band naar Britse traditie met een Belgische invalshoek. Tijdloze kwaliteit, los van alle hypes, geen trends, geen feeërieke bosnimfen. Dromerige sleaze rock met een ingebouwde kopstoot-snooze functie. Sixties en seventies rock'n'roll die het woord "rauw" aanzien afdwingt.

Brian Lucey (Mastering engineer, Los Angeles), die eerder al de platen van onder meer The Black Keys, Arctic Monkeys, Beck, Sigur Ros en The Shins onder handen nam, moest geen tweemaal nadenken om hun plaat "Nasty Habits" door zijn magische faders te trekken.

Doel: Zuid Frankrijk - Villa Nellcote

Information

Members

PJ Rombaut: bas, vocals
Kris de Hooghe: percussie, korg, vocals
Raf Vaerewyck: gitaar, vocals
Toon Rombaut: gitaar, vocals
Thomas Maes: drums

Links

www.blackjaguarclub.be
beta.vi.be/blackjaguarclub
soundcloud.com/pieterjan-rombaut/sets/nasty-habits
www.facebook.com/pages/Black-Jaguar-Club/49271991331

Downloads
Rider on request

Upcoming Gigs

No upcoming concerts

Past Gigs

04 Feb 2017
't Hemelrijk, Sint-Niklaas

05 Sep 2015
Villa Pace, Sint-Niklaas

 

Show all past concerts...

Video

Discography

 
 

Quotes

 

RifRaf
about Nasty Habits

"Het gezelschap Black Jaguar Club maakt op ‘Nasty Habits’ de stand van zaken op die 1/3 van een mensenleven omvat. Als je op dat punt van je leven zit, heb je inderdaad heel wat nasty habits die je ofwel heel je leven met je meezeult, of die je dan juist gedag moet zeggen. Als we de gitaren horen kreunen en de vleselijke lusten en dionysische toestanden horen bezingen, lijkt het erop dat Black Jaguar Club wel nooit afscheid zal nemen van zijn smerige gewoontes. Iets waar de band ook moeilijk afscheid van kan nemen, is de jaren 60/70 rock’-n-roll die op ‘Nasty Habits’ wel heel dik gezaaid is. Té dik zelfs als we de slotminuut van ’Boots’ horen. Het is daarom bijzonder moeilijk om in de songs een eigen, jeugdige - als 1/3e nog jeugdig is - smoel terug te vinden. Gelukkig wordt dit gemis een beetje opgevuld door tracks als ’Gasoline’, ‘The Groom’ en ’Baby Jane’, nummers waarbij je je meteen op een motortreffen of in Amerikaanse baanrestaurant waant.”

 

Pictures


When available, mention the photographer when using these pictures!